Mon. Jun 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Inflamacioni i vezoreve, përndryshe një problem shumë i zakonshëm te gratë, është edhe më i zakonshëm në dimër për shkak të ftohjes së jashtme.

Inflamacioni akut mund të dyshohet kur ndjeni tension dhe dhimbje në pjesën e poshtme të barkut, zakonisht në zonën e njërit vezore, ose të dy, pastaj sekretim të shtuar, vështirësi në urinim.

Ndonjëherë, inflamacioni ndihet për shkak të shqetësimit, madje edhe dhembjes gjatë marrëdhënies dhe inflamacioni mund të shoqërohet me ethe, të përziera dhe të vjella.

Inflamacioni i vezoreve mund të shkaktojë probleme mjaft të mëdha shëndetësore si shtatzënia ektopike, madje edhe infertilitet. andaj, simptomat e deklaruara s’ duhet të injorohen, por në rast të shfaqjes së tyre, është e detyrueshme të shkoni te mjeku, në mënyrë që inflamacioni, Po qe se vërtetohet ekzistenca e tij, të trajtohet në kohë.

Meqenëse zakonisht shkaktohet nga bakteret, antibiotikët përdoren më së shumti në trajtimin e inflamacionit, pasuar nga qetësuesit e dhembjeve. tretmani kërkon pushim, një dietë të përmirësuar dhe një mënyrë jetese të rregullt në mënyrë që të përmirësojë rezistencën e trupit.

Ndër mjetet juridike natyrale për inflamacionin e vezoreve, çaji uvin u tregua më i miri, i ndjekur nga çaji i boronicës, hithrës, luleradhiqes dhe thuprës. Gjatë trajtimit, është e nevojshme të pini shumë lëngje, kështu që duhet të pini rreth një litër çaj.

Meqenëse inflamacioni është shumë i pakëndshëm dhe mund të çojë në probleme serioze, ia vlen të punohet në parandalimin dhe të dihet se cilat kushte dhe sjellje janë faktorët më të mëdhenj të rrezikut për inflamacion.

Gratë që pinë duhan janë në rrezik më të lartë të inflamacionit të vezoreve, ato janë nën stres, janë të ekspozuara ndaj të ftohtit, veçanërisht për shkak të mos ngrohjes së stomakut, ato s’ i kushtojnë vëmendje të mjaftueshme mbrojtjes gjatë marrëdhënieve, pasi mund të merret një infeksion bakterial.

Për të parandaluar këtë, gratë duhet të shkojnë për ekzaminime të rregullta gjinekologjike, të paktën një herë në vit.

The post ​Këto janë simptomat e inflamacionit të vezoreve appeared first on Insajderi.

[ad_2]

You cannot copy content of this page