​Miratimi i vaksinës antiCOVID-19 është pranë, megjithatë ka akoma pyetje pa përgjigje


Kompanitë farmaceutike dhe pohojnë se vaksina e tyre eksperimentale është 90 për qind efektive në parandalimin e infeksionit .

Sidoqoftë, ky është vetëm një vlerësim fillestar. dhënat e performancës brenda grupeve specifike demografike s’ janë akoma të disponueshme. Leif Erik Sander nga Charite në Berlin thotë se niveli i efektivitetit për njerëzit që i përkasin grupeve me rrezik të lartë s’ është përcaktuar akoma.

Pretendimi për 90 për qind të efektivitetit akoma s’ është botuar në një revistë mjekësore, thotë Sander. Në qoftë se pretendimi provohet, do të jetë një përqindje jashtëzakonisht e lartë e efikasitetit, shton ai.

ka negociuar me dhe për muaj me radhë për të marrë vaksinën tek anëtarët e sa më shpejt që ajo të vihet në dispozicion. gjerman i Shëndetësisë Jens Spahn tha se Berlini kishte kërkuar rreth 100 milion doza të vaksinave. Anëtarët e do të marrin doza në përputhje me popullsinë e tyre, transmeton KosovaPress.

Kush do ta marrë dozën së pari? të moshuarit, veçanërisht ata me sëmundje akute dhe profesionistët shëndetësorë do të kenë përparësi në shpërndarjen e vaksinave. që bëjnë punët e nevojshme për funksionimin e shoqërisë – duke përfshirë zyrtarë të qeverisë, oficerë policie, zjarrfikës dhe mësues – gjithashtu do të kenë një avantazh.

Sipas Spahn, vaksinimi do të bëhet në qendrat e përcaktuara për atë, të cilat do të vendosen në në 10 ditët e ardhshme. Ekipet e lëvizshme mjekësore gjithashtu do të kryejnë vaksinime. Marketingu dhe ruajtja e vaksinave mund të jetë sfiduese duke pasur parasysh faktin se vaksina duhet të mbahet në -70 gradë Celsius.

s’ ka gjasa që një dozë e vetme e vaksinës së koronavirusit mund ta bëjë një marrës imun për jetën. specialistët thonë se vaksinimi do të duhet të përsëritet, i ngjashëm me gripin. Pyetja e madhe pa përgjigje është Në qoftë se dikush që është imunizuar me vaksinën akoma mund të transmetojë virusin te të tjerët. Ky mund të jetë një i madh në rastin e profesionistëve shëndetësorë.

The post ​Miratimi i vaksinës antiCOVID-19 është pranë, megjithatë ka akoma pyetje pa përgjigje appeared first on Insajderi.

Postime të ngjashme