​Studimi i ri zbulon vendet ku një person ka më shumë gjasa të preket nga COVID-19


studim i ri ka zbuluar vendet ku një person ka më shumë të ngjarë të preket nga koronavirusi.

hetim mbi të dhënat e telefonisë mobile të 98 milion njerëzve zbuloi se rreth 80 për qind e infeksioneve ndodhin në të njëjtat vende.

amerikan zbuloi se palestrat, hotelet, restorantet dhe kishat janë përgjegjëse për rreth katër të pestat e rasteve të reja të virusit, siç raportohet nga The Mirror.

“Këto janë vende që janë më të vogla, më të mbushura me njerëz dhe njerëzit banojnë më gjatë,” tha bashkautori i studimit dhe profesori i Universitetit të Stanfordit, Jure Leskovec në një për në lidhje me kërkimin, siç raportohet nga .

Sipas tij, ulja e kapacitetit në ato institucione me rreth 20 për qind mund të përmbajë transmetimet e reja. “ jonë thekson se s’ duhet të jetë e gjitha ose asgjë,” përmendi Leskovec. gjurmuan lëvizjen e njerëzve në vende si restorante, palestra, kafene, hotele dhe supermarkete, si dhe te mjekët dhe vendet e adhurimit ndërsa shikonin numrat e rasteve në zona.

“Mesatarisht në të gjithë zonat e metrosë, restorante me shërbim të plotë, palestra, hotele, kafene, organizata fetare dhe restorante me shërbim të kufizuar prodhuan rritjen më të madhe të parashikuar të infeksioneve kur të rihapen,” thuhet në studim.

u përqendrua në 10 qytete kryesore amerikane duke përfshirë Filadelfian, Nju Jorkun dhe Uashingtonin. Banorët e zonave me të ardhura të ulëta dëshmojnë më të keqen, sugjeroi studimi. Pjesërisht që banorët kanë më pak vendndodhje në dispozicion të tyre, në mënyrë që vendet të mbushen me njerëz.

Në Britani të Madhe testimi masiv po zhvillohet në të gjithë 67 qytete për një kuptim më të mirë të vatrave të nxehta. Vendi evropian është kombi i pestë që kalon kufirin e 50,000 vdekjeve pas SHBA-së, Brazilit, Indisë dhe Meksikës.

e Madhe tashmë ka njoftuar një për të trajtuar shpërthimin ndërsa kombet e tjera do të ndjekin.

The post ​Studimi i ri zbulon vendet ku një person ka më shumë gjasa të preket nga COVID-19 appeared first on Insajderi.

Postime të ngjashme