© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Ecja

📌Aktiviteti fizik 🏃‍♀️🚶‍♀️dhe roli i tij në parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare

👉Të paktën 30 minuta ⏰aktivitet i rregullt fizik i një intensiteti të moderuar, në më të shumtën e ditëve të javës, zvogëlon rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare (SKV).
👉Të dhënat 📊tregojnë se përfitimet më të mëdha të aktivitetit fizik janë në zvogëlimin↘️ e rrezikut për t’u prekur nga sëmundjet kardiovaskulare.
✔Njerëzit joaktivë🛌 kanë deri dy herë më shumë rrezik për t’u prekur nga sëmundjet kardiovaskulare sesa njerëzit të cilët ushtrojnë aktivitet fizik.
✔Gjithashtu, aktiviteti fizik🏃‍♀️🏃‍♂️ ndihmon në parandalimin e ishemisë celebrale dhe përmirëson një sërë faktorësh rreziku për sëmundjet kardiovaskulare, përfshirë këtu hipertensionin dhe kolesterolin e lartë.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.