1 në 4 persona që kanë kaluar infeksionin COVID mund të përballen me këtë simptomë vazhduese

[ad_1]

COVID-19 është një sëmundje e egër e paparashikueshme, e cila mund ta bëjë infektimin një rrethanë mjaft të frikshme.

Mund të shfaqet pa simptoma, ose t’ju vendosë në spital. Por edhe Nëse dilni nga infeksioni juaj i padëmtuar, për fat të keq për shumë të shëruar nga COVID – virusi mbetet në mënyra përçarëse, shkruan Best Life përcjell Gazeta Shneta.

Po ashtu njihet në mënyrë terminologjike si “COVID i gjatë”, gjendja e njohur si pasojat akute të infeksionit SARS-CoV-2.

Tani, studimi i ri ka zbuluar se një sasi e konsiderueshme e të shëruarve nga COVID përjetojnë një simptomë afatgjate në veçanti.

Rreth një në katër njerëz përjetojnë shqetësim të gjumit pasi kanë kaluar COVID-19.

Në një meta-analizë e botuar me 4 maj në medRxiv, një ekip studiuesish ndërkombëtarë analizuan të dhënat nga 51 studime të botuara midis janarit 2020 dhe shkurt 2021 ku ndjekja mesatare e formës ‘COVID të gjatë’ ishte 77 ditë pas infeksionit.

Gati 19.000 individë u përfshinë kolektivisht në hulumtimin e analizuar. Ajo që studiuesit zbuluan ishte se simptoma më e zakonshme neuropsikiatrike afatgjate ishte shqetësimi i gjumit manifestuar me çrregullime, me 27.4 përqind (rreth një në katër të shëruar nga COVID) që e përjetuan atë me muaj pasi ishin infektuar me virusin.

Infeksioni COVID gjithashtu shpesh rezulton në simptoma të tjera të ngjashme afatgjata, si mjegulla e trurit dhe ankthi.

ndërsa simptoma të tjera neurologjike të tilla si humbja e shijes, dhimbja e kokës, shqetësimi senzorimotorike dhe marramendja ishin më pak të zakonshme, por akoma “të pranishme në sasi të papërfillshme”, sipas studiuesve.

[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!