Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Thënie

10 thënie të bukura nga Ismail Kadare

  1. “Gjuha është populli, dhe populli është gjuha.”
  2. “Kur një kulturë shkatërrohet, populli që e krijoi shpesh rikrijon një kulturë të re më të mirë.”
  3. “Mund të zhduket një qytet, një kulturë, një ideologji, por asnjëherë nuk zhduket e vërteta.”
  4. “Nëse nuk dëshiron të jesh i dobët, duhet të jesh i fortë.”
  5. “Nëse dëshiron të diash se kush je, shiko nga vjen dhe ku shkon, por mbi të gjitha, shiko çfarë ëndërron.”
  6. “Në kohët tona, dëshira për të pasur pushtet është shumë më e fuqishme se dëshira për të pasur para.”
  7. “Historia është një kuptim, një qasje, një perspektivë, një lloj kontrolli mbi të kaluarën.”
  8. “Më mirë të vuash për një ëndërr se për një realitet të neveritshëm.”
  9. “Nëse doni të kuptoni një vend, lexoni romanet e tij.”
  10. “Dashuria është një kthim i përkohshëm nga realiteti në një botë më të bukur.”

You cannot copy content of this page