© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
cropped 5077E98C 61D6 468D BD96 78C839E26A9F 1

Agjërimi është obligim fetar për çdo besimtar mysliman të moshës madhore të qëndrueshëm psiko-fizik mirëpo nuk është i domosdoshëm për personat e shtyrë në moshë dhe të sëmurët

Por ja 11 fakte të cilat mund të mos i keni ditur rreth muajit të shenjtë

Ramazani është muaji i nëntë i kalendarit hënor islamik

Myslimanët duhet të agjërojnë për një muaj

Agjërimi është obligim për çdo mysliman mbi moshën e pubertetit

Përveç agjërimit myslimanët tentojnë të largohen nga sjelljet e këqija

Ramazani fillon me hënën e re

Myslimanët dhurojnë më shumë gjatë Ramazanit

Inkurajohet leximi i Kuranit

Në disa vende ka dënime për shkeljen e agjërimit

Ramazani ka të bëjë me pastrimin e shpirtit

Me kusht që bëhet si duhet agjërimi mund të jetë i shëndetshëm

Në Ramazan është nata më e shenjt e vitit./Shëndeti

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.