Mon. May 16th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është kujdesi shëndetësor ose shëndetësia ?

Kujdesi shëndetësor ose shkurt Shëndetësia është mirëmbajtja ose përmirësimi i shëndetit përmes parandalimit, diagnostikimit, trajtimit ose shërimit të sëmundjes, dëmtimit ose dëmtimeve të tjera fizike dhe mendore te njerëzit.

Kujdesi shëndetësor ofrohet nga profesionistë shëndetësorë në fushat shëndetësore aleate. Mjekët dhe bashkëpunëtorët e mjekëve janë një pjesë e këtyre profesionistëve shëndetësorë.

Stomatologjia, farmacia, mamia, infermieria, mjekësia, optometria, audiologjia, psikologjia, terapia profesionale, terapia fizike, trajnimet atletike dhe profesionet e tjera shëndetësore janë të gjitha pjesë e kujdesit shëndetësor. Ai përfshin punën e bërë në ofrimin e kujdesit parësor, kujdesit sekondar, dhe kujdesit terciar, si dhe në shëndetin publik.