Gazetari i RTK-së përkrah fuqishëm grevën e Kirurgëve

Gazetari i RTK-së përkrah fuqishëm grevën e Kirurgëve


Gazetari i RTK-së Alban Selimi përmes një postimi në Facebook përkrah fuqishëm grevën e Kirurgëve.  
Për më shumë lexoni postimin e tij.
Postimi i Alban Selimit
Nje mjek specialist me pervoje merr page neto rreth 600 euro. 
Per dy dite greva mbeten shume paciente pa sherbime. A mendon dikush nese keto 600 euro i mjaftojne mjekut me gezu femijen ne fund te vitit me nje dhurate nese ai nuk gjen pune ne sektor privat? 
– A eshte e lehte qe pas nje 40 oreshi pune ne sektor publik nje mjek me shku dhe me punu edhe ne sektor privat? 
– A mendon dikush sa shkollim i eshte dashur nje mjeku specialist per me arrite nivelin qe ne t’i besojme gjene me te shtrenjte qe kemi – shendetin dhe jeten tone?  
– A mund t’i akuzojme mjeket per pune ne sektor privat nese ata i kemi barazu me kategori shoqerore me shkollim shume me te ulet? 
– E keqja e kesaj greve eshte se po pesojne pacientet. Por, a duhet dikush te mendoj per ata qe kur kane ne duarte e tyre jeten tone, te ndjejne edhe satisfaksionin per pergjegjesine qe kane? 

Koshient edhe per shume manipulime qe ndodhin me pacientet. Megjithate, duhet t’i trokasim ndergjegjes tone. Mjeket duhet te kene paga te dinjitetshme qe te mund t’iu kerkojme pergjegjesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *