Shqiptarët në Zvicër kanë vetëm 16 ordinanca


Shqiptarët, Zvicër, Ordinanca, Mjeket Shqiptar ne Zvicerr, Mjeku Shqiptar, Mjeket Shqiptar, Sukseset e Mjekeve Shqiptare

Nga hulumtimet që ka bërë albinfo,ch, shikuar nga shtrirja
ordinancave private që janë në pronësi të mjekëve shqiptarë, ky numër
nuk del të jetë edhe aq impresionues. Vetëm 16 ordinanca, edhe ato
kryesisht të stomatologjisë figurojnë në webfaqen e mjekëve të Zvicrës,
doktor.ch.
Albinfo.ch është interesuar po ashtu edhe për numrin e studentëve
shqiptarë të mjekësisë që studiojnë në universitetet e Zvicrës.
Nga konktatet me studentë dhe shoqatat e studentëve shqiptarë në
Zvicër, aktualisht llogaritet të jenë rreth 70 studentë të mjekësisë që
ndjekin studimet për mjekësi në universitetet Cyrih, Bernë, Lozanë dhe
Gjenevë.
Kjo e forcon edhe më tej bindjen se numri i mjekëve shqiptarë është
më i lartë nga shifrat e supozuara dhe nga vetë fakti se pothuaj nuk ka
spital, klinikë, ordinancë e sektorë tjerë shëndetësorë që nuk kanë së
paku një mjeke, mjek apo disa infermiere shqiptare të punësuar.

 Shqiptarët, Zvicër, Ordinanca, Mjeket Shqiptar ne Zvicerr, Mjeku Shqiptar, Mjeket Shqiptar, Sukseset e Mjekeve Shqiptare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *