Boronica dhe sëmundjet e zemrës

Boronica mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjes së zemrës për një të pestën nëse ato konsumohen rregullisht.

Sipas një studimi të ri, boronicat mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të zemrës me 20 për qind.

Studiuesit
gjetën se personat që konsumojnë 200 gramë boronica në ditë për një
muaj përmirësuan funksionin e enëve të gjakut dhe ulën presionin e
gjakut te njerëzit e shëndoshë.
Për më tepër, studimi sugjeron se
boronicat mund të jenë po aq efektiv sa tabletat e presionit të gjakut
të përshkruara nga mjekët, transmeton KosovaPress.

E gjithë kjo është për shkak të një kimikali ‘magjik’ që i jep boronicave ngjyrën e kaltër, e quajtur antocianin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *