Fakte mbi vaksinën antigrip💉

Fakte mbi vaksinën antigrip💉

👉Çfarë përmban vaksina ndaj gripit?
Vaksina ndaj gripit përmban pjesë inaktive (virus të copëzuar jo të gjallë) të viruseve që mendohet se do qarkullojnë gjatë sezonit të gripit. Vaksina është mënyra më e mirë parandaluese ndaj gripit.
👉Kur duhet të vaksinohemi?
Vaksinimi kryhet nĂ« çdo kohĂ«, gjatĂ« periudhĂ«s qĂ« viruset e  gripit qarkullojnĂ«. Vaksina daj gripit duhet tĂ« kryhet çdo vit, kryesisht me fillimin e stinĂ«s sĂ« vjeshtĂ«s e deri nĂ« muajin Mars.
👉Kush rekomandohet për të kryer vaksinën ndaj gripit?
Vaksina ndaj gripit  mund tĂ« kryhet nga çdo individ mbi 6 muaj.
Rekomandim i veçantë për kryerjen e kësaj vaksine përfshin këto grupe risku:
– Punonjësit shëndetësorë,
– Gratë shtatzëna,
– Të gjithë të moshuarit mbi 60 vjeç,
-Personat me sëmundje kronike dhe imunodeficience (si: sëmundje kardiovaskulare, obstruktive të mushkërive, kronike të veshkave, kronike të heparit, diabet, astma bronkiale, tumore/kancer),
– Personat obezë.
Gjithashtu vaksina ofrohet për kategori të caktuara siç janë forcat ushtarake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *