Categories
Uncategorized

Ja cilat sëmundje të lëkurës i shkakton stresi!

Stresi, Semundjet e lekures dhe stresi, Cilat semundje i shkakton stresi, Dermatologjia, Dermatologjia dhe stresi

Ja cilat sëmundje të lëkurës i shkakton stresi!

Ka shumë çështje shëndetësore në jetën moderne për të cilat ia vendosim fajin stresit.

Por, studimet shkencore kanë treguar se disa sëmundje të lëkurës shkaktohet nga ngjarje të ndryshme jetësore, përmes hormoneve të stresit duke përfshirë kortizolin (një hormon steroid i bërë në gjëndrrat mbiveshkore).
Shembuj të dukshëm janë alopecia areata, një gjendje auto-imune ku imuniteti i trupit fillon të sulmojë flokët, duke shkaktuar rënien e flokëve; psoriaza, një tjetër sëmundje auto-imune që shkakton trashje të lëkurës dhe inflamacion dhe ekzema, inflamacion dhe skuqje e lëkurës transmeton Gazeta Shëndeti.
Për fat të keq një nxitje e këtyre problemeve me lëkurë është pikërisht ajo që ju nuk keni nevojë kur ndjeheni të stresuar ose nën presion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *