Dr.Jeton Karpuzi : Masat agresive të cilat duhët të merren në mbrojtje ndaj SARS-Cov-2

0
10Nga: Dr.Jeton KARPUZI
Masat agresive të cilat duhët të ndërmerrën nga bashkërëndimi i veprimeve nga institucionet përgjegjëse Komunat , Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik, Ministria e Shëndetësisë dhe Qeveria ;
* Meqenëse Repubika e Kosovës nuk mund të ndërtojë spitale për qështje ditësh atëherë të shfrytezohën spitalet private me gjithë kapacitetet e tyre duke përfshi edhe gjithë personelin
* Qeveria të angazhojë të gjithë pjesëtarët e Policisë së Kosovës për të kufizuar çdo lëvizje të qytetarëve, duke ndëshkuar çdo individ i cili nuk e kushtëzon lëvizjën
* Të rekrutohën vullnetarë të cilët duhët të paisen me gjithë masat mbrojtëse duke hyrë në çdo apartament dhe shtëpi derë më derë për të matur temperaturën dhe për të marr të dhëna për pacientët e dyshuar e më pastaj për ti karantinuar
* Protokole të shpejta të testimit
* Karantina për së paku 14 ditë për të gjithë qytetaret e Republikës së Kosovës
* Të ndalohët lëvizja e automjeteve përveq një personi të autorizuar i cili lejohët me arsye të lë shtepinë për të furnizuar me ushqim.
* Komunat e prekura të vendosin masa bllokimit në lagje në mënyrë të mbrojtjës së hyrjeve dhe daljeve nga lagjja.
* Të ndalohën hyrje- daljet në qytet përveq me arsyjetimet familjare,furnizimeve me ushqime ose shëndetësore.
Pa Panik 
Kujdes të shtuar 
Dr. Jeton Karpuzi, MD.

LEAVE A REPLY