Mos e thithni helmin nga një gjarpër

0
Pse është e keqe: Në ditët e sotme ka një anti-helm efektiv dhe është shumë e rrallë që një gjarpër të kafshojë të bëhet fatale – kjo ndodh vetëm në 0.05% të rasteve. Thithja e helmit, thonë studiuesit, nuk i ndihmon viktimat, kështu që nuk ka asnjë arsye për ta bërë atë.

Çfarë duhet të bëni në vend të kësaj: Në këtë rast, duhet ta shtroni personin në mënyrë që kafshimi të jetë nën nivelin e zemrës dhe ta bëni personin të qëndrojë në këtë pozicion për të mos përhapur helmin. Transportoni viktimën në institucionin më të afërt mjekësor.