4 mijë mjekë largohen nga Shqipëria

loading...
Mjekët shqiptarë çdo ditë e më shumë po synojnë vendet e Evropës, ku vendin e parë duket se e mban Gjermania.
Ikja e mjekëve nis që me liberalizimin e vizave dhe tanimë ata kanë ngritur Federatën e mjekëve shqiptarë në Evropë, e cila ka bërë një studim se cilat janë arsyet e ikjes së mjekëve tanë.
Një arsye është kushtet e vështira në të cilat punojnë mjekët tanë, për shkak të mungesës së infrastrukturës.
Por, për shkak të mungesës së theksuar të mjekëve që është krijuar duket se, përveç bonusit, tanimë po bëhet gati një paketë për mbështetjen e tyre.
Paga e një mjeku në Gjermani varion nga 4.500 euro deri në 10.000 euro, në varës të specializimit që ka, shkruan TCH, përcjell albinfo.ch.

Related posts