© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
dhimbjegjuri

Shkaktarët e dhimbjes kronike


Ata që vuajnë nga dhimbjet kronike mund të mësojnë se çfarë i shkakton dhimbjet e tyre dhe të përpiqen t’i shmangin këto shkaktues shkruan Gazeta Shëndeti.

Stresi

Stresi është një nga shkaktarët kryesorë të dhimbjes kronike, meqenëqë ndikon në tërë trupin.

Shtrëngimi i nxitur nga stresi dhe ankthi në trupin tuaj mund të shkaktojë lehtësisht një sulm dhimbjeje, kështu që përpiquni të merrni një lehtësim nga një specialist i menaxhimit të dhimbjes dhe të shmangni situatat stresuese.

Ankthi vetëm mund të shkaktojë një sulm kronik dhimbjeje, pasi shoqërohet me migrene, dhimbje kronike në shpinë, artrit dhe fibromyalgia.

Gjumë i dobët

Kur vuani nga dhimbjet kronike jeni të prirur për pagjumësi, dhe pagjumësia promovon dhimbje kronike.

Për të shmangur këtë problem, kur keni herët a vonë të dhimbshme, qëndroni larg drejt, derisa të jeni gati për të përplasur, shkruan Alternative Medicine. Mos bëj gjumë gjatë ditës, pasi kjo mund të nxisë pagjumësinë.

Ndryshimet e temperaturës

Ndryshimet në temperaturën dhe presionin e ajrit mund të shkaktojnë një sulm dhimbjeje, veçanërisht në njerëzit që vuajnë nga sëmundje të përbashkët, si artriti. Ndryshimet e papritura të temperaturës çojnë në dhimbje meqenëqë trupi juaj duhet të përshtatet shpejt në kushtet e reja dhe vuan nga ndryshimi.


Aktivitetet fizike

Aktivitetet fizike mund të shkaktojnë dhimbje kronike, por kur bëhet fjalë për cilën, është çështje individuale. Ju duhet t’i kushtoni vëmendje se cili aktivitet shkakton periodat tuaja të dhimbjes dhe t’i shmangni ato në të ardhmen.

Sigurohuni që gjithmonë të dëgjoni trupin tuaj dhe të kërkoni trajtim mjekësor kur të jetë e nevojshme./Gazeta Shëndeti

 

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.