Tue. May 17th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Dietat e pabalancuara i dëmtojnë më shumë njerëzit në ditët e sotme sesa pirja e duhanit.

Shkencëtarët zbuluan se mungesa e lëndëve ushqyese të rëndësishme mund të dëmtojë shëndetin tuaj.

Sidoqoftë, disa produkte, të cilat i përfshijmë në dietën tonë të quajtura të dobishme, mund të jenë gjithashtu shkatërruese për trupin.

Midis tyre janë lëngjet e frutave të freskëta që duken të shëndetshme në krahasim me pijet e tjera, por realisht mund t’ju sjellin një hap më afër diabetit (sëmundja e sheqerit) (sëmundja e sheqerit). Më poshtë ju sjellim disa prej tyre:

Granola

Edhe pse janë të pasura me lëndë ushqyese, disa granola janë gjithashtu të pasura me sheqer të shtuar. Më të njohurat përmbajnë nga 15 deri në 30g sheqer për çdo porcion. Një granola e përsosur nevojitet të ketë të paktën fibra, 5g proteina dhe më pak se 10g sheqer.

Sushi

Sushi në vetvete s’ është e dëmshme. Sidoqoftë, janë përbërësit e ndryshëm në sushi që shkaktojnë problemin kryesor. Shumë sushi përmbajnë majonezë, krem djathi, salca dhe produkte të tjera të cilat të gjitha bashkë ju japin shumë kalori.

Peshku i supermarketit

Fatkeqësisht peshqit që blejmë në supermarkete zakonisht s’ vijnë nga oqeani, por nga rezervati. prandaj, jo vetëm që atyre u mungojnë ushqyes të shëndetshëm, por ato përmbajnë gjithashtu aditivë kimikë që fermerët i përdorin për t’i bërë ato të rriten më shpejt.

Ushqimet pa yndyrë

Këtë periudhë specialistët këshillojnë të zgjedhin produkte të qumështit që janë të pasura me proteina dhe yndyrna të shëndetshme, si gjizë ose kos, të cilat s’ përmbajnë asnjë sheqer të përpunuar.

Buka e bardhë

Buka e bardhë është një produkt tjetër i bërë nga kokrra të rafinuara që i mungojnë ushqyesit dhe fibrat e shëndetshme. kurse fibrat kontribuojnë në një peshë të shëndetshme, presion të mirë të gjakut dhe një rrezik më të ulët të diabetit (sëmundja e sheqerit) (sëmundja e sheqerit) dhe sëmundjeve kardiovaskulare. Fakti që buka e bardhë s’ e ka atë mund të jetë arsyeja pse përballesh me të gjitha këto probleme.

[ad_2]

Leave a Reply