© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kokëdhembja, Dhimbja e kokës
  1. Neuroza histerike është një sëmundje e sistemit nervor që shfaqet si një lloj ankthi i shkaktuar nga stresi emocional dhe ndjenjat e fshehura.
  2. Shpesh herë, simptomat e neurozës histerike përfshijnë dhimbje fizike dhe shqetësime të pashpjegueshme në trup, siç mund të jenë dhimbje në kokë, në kurriz ose në stomak, pa qenë gjithmonë të shkaktuara nga një problem fizik.
  3. Trajtimi i neurozës histerike mund të përfshijë terapinë kognitive dhe sjellësore, terapinë psikoanalitike dhe në disa raste, terapinë farmakologjike.
  4. Një aspekt i rëndësishëm i trajtimit të neurozës histerike është identifikimi i faktorëve që shkaktojnë ankthin dhe stresin emocional që e shoqëron atë. Kështu, terapia mund të përqendrohet në zgjidhjen e këtyre problemeve emocionale.
  5. Për pacientët me neurozë histerike, është e rëndësishme të mësojnë teknika relaksimi dhe të zhvillojnë strategji të mirëqenies për të zvogëluar stresin dhe ndjesitë e ankthit në jetën e tyre të përditshme.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.