Tue. May 17th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Me kusht që keni kohë për të monitoruar çka hani apo sa shumë ushtroni, është shumë me rëndësi për ju që të mos harroni që të mbani këtë rutinë në shtëpinë tuaj.

Shumica e produkteve që keni në shtëpi mund të jenë toksike, ka shumë mundësi që të jenë dhe kancerogjene.

Është shumë më mire që të blini produkte organike apo ato tradicionale. Këtu keni 5 produktet kancerogjene që ju mbani në shtëpi.

Shamponi
Shkencëtari David Suzuki, raporton 80% të produkteve shtëpiake që kanë kimikate. Shamponat kanë kimikate ato përmbajnë shumë parabens, aromë, ngjyra dhe kokamid diethanolamina që janë shkelësit më të këqij.

Edhe disa shampona “organik” apo “natyral” përmbajnë kimikate të këqija.

Qirinjtë aromatik
Edhe pse ata lëshojnë aromë të mirë, ata janë shumë larg prej atyre natyral. Në fakt shumica e qirinjve përmbajnë kimikate shumë të këqija.

Gjithashtu mund të irritojnë syt, hundën, fytin dhe lëkurën dhe mund të shkaktojnë kancerin.

Sprei aromatik
Sprei aromatik dhe parfumet përmbajnë diku rreth 3 mijë kimikate që të krijohet era perfekte, shkruan daily health post. Kjo mund të shkaktoj problem neurologjike, imunitet të dobët, astmën, irritim të syve, kancer dhe shumë gjëra të tjera.

Mjetet apo produktet që përdoren në art
Produktet që përdoren në art si ngjitësi, ngjyrat dhe markerat permanent s’ nevojitet të përdoren ng fëmijët. Në fakt këto produkte janë të njohura që shkaktojnë dhembje koke, djegie, problem me frymëmarrjen, dëmtim në veshkë dhe kancer.

Insekticidet dhe pesticidet
Këto produkte s’ mbysin vetëm virusin, ato ngadalë mbysin edhe familjen tuaj. Këto produkte funksionojnë duke përdorur neurotoxina si pyrethoids që mund të shkaktojë sëmundjen e Parkinsonit.

Këto produkte janë shumë të këqija për fëmijët, që janë më shumë sensitive për mjedisin dhe mund të shkaktojnë sëmundje apo vdekje.

[ad_2]

Leave a Reply