© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Statistikisht, kanceri i gjirit prek 1 në 8 gra në SHBA. Zbulimi në fazat e hershme është thelbësor për trajtimin e kancerit të gjirit, ashtu si çdo lloj tjetër kanceri, andaj duhen identifikuar sa më herët simptomat e tij. Më poshtë  do t’ju njohim me 5 simptoma të kancerit të gjiri që mund të ngatërrohen me sëmundje të tjera

Ndryshimet në nishane, apo dalja e një nishani të ri: kanceri i lëkurës është ai që është i lidhur me ndryshimin e nishaneve, por sipas studimeve ndryshimet e tyre lidhen edhe me kancerin e gjirit. Një studim që zgjati për 18 vjet dhe që përfshinte 89.902 gra, të moshës 40-65 vjeç u konstatua se rreth 5.956 gra që kishin nishane të çuditshme ishin prekur dhe nga kanceri i gjirit.

Kollë e vazhdueshme dhe fyt i ngjirur: kur kanceri i gjirit arrin deri në mushkëri, ai ju jep kollë të vazhdueshme dhe ngjirje zëri që vazhdon për një kohë të gjatë. Statistikisht, në rreth 60-70% të rasteve të pacientëve me kancer, kanceri i gjirit iu është përhapur dhe në mushkëri.

Probleme me fshikëzën dhe lëvizjen e zorrëve: gratë që vuajnë nga kanceri i gjirit pësojnë ndryshime hormonale që shkatojnë tharje të uretrës dhe mospërmbajtje në urinim. Mund të rezultojë që urina të rrjedhë edhe gjatë kollitjes apo teshtitjes. Kanceri i gjirit shkakton lëvizje të parregullt të zorrëve dhe probleme me tretjen gjithashtu.

Lodhje e pashpjegueshme: kjo është simptoma më e zakonshme për të gjitha llojet e kancerit. Vetëm po të ndiheni të lodhur edhe pas gjumit, Vetëm po të keni ndryshime emocionale dhe gjendje ankthi apo depresioni konsultohuni me mjekun.

dhimbje në pjesën e pasme të kurrizit: shpesh kanceri i gjirit përhapet edhe tek kockat dhe shkakton dhimbje tek brinjët. Vetëm po të vëreni dhimbje të tilla apo gunga të forta rreth zonës së gjoksit, konsultohuni me mjekun.

Burimi: Living

[ad_2]

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.