Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Thënie
  1. “Kjo ditë e posaçme në vit është një kujtim i rëndësishëm për të gjithë gratë dhe vajzat në botë, si dhe një rikujtim i rëndësishëm për të drejtat dhe barazinë e tyre.” – Antonio Guterres, Sekretar i Përgjithshëm i OKB-së.
  2. “Në 7 Mars, festojmë dëshirën dhe angazhimin e grave për të ndryshuar botën dhe luftuar për të drejtat e tyre të barabarta. Kjo ditë është një mundësi për t’u ngritur dhe për të mbështetur njëri-tjetrin në këtë luftë.” – Justin Trudeau, Kryeministër i Kanadasë.
  3. “7 Marsi na kujton se barazia gjinore është një sfidë që duhet të luftojmë me vendosmëri në të gjitha fushat e jetës. Kjo ditë na inkurajon të ndërtojmë një botë më të drejtë dhe më të barabartë për të gjithë.” – Angela Merkel, Kancelare e Gjermanisë.
  4. “7 Marsi është një dëshmi e fuqishme e besimit dhe përkushtimit të grave për të luftuar për të drejtat e tyre të barabarta dhe të bëhen protagonistë të ndryshimeve pozitive në shoqëri. Le të respektojmë, mbështesim dhe inkurajojmë gratë në këtë rrugëtim të vështirë dhe të rëndësishëm.” – Emmanuel Macron, Presidenti i Francës.
  5. “Në 7 Mars, ne u kujtojmë se barazia gjinore nuk është vetëm një e drejtë, por një detyrim ndaj njerëzimit. Unë inkurajoj të gjithë njerëzit të angazhohen në këtë luftë për të drejtat dhe barazinë gjinore.” – Kamala Harris, Kryevajza e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

You cannot copy content of this page