© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Libra , Libër

50 libra të sugjeruar nga Ag Apolloni:

1. Milan Kundera: Lehtësia e padurueshme e qenies
2. Philip Roth: Ankimi i Portnoit
3. Julian Barnes: Zhurma e kohës
4. D. M. Thomas: Hoteli i Bardhë
5. T. S. Eliot: Toka e shkretë
6. Michel Houellebecq: Nënshtrimi
7. Umberto Eco: Varreza e Pragës
8. Italo Svevo: Rrëfim për plakun e mirë dhe vajzën e bukur
9. Dante Alighieri: Komedia hyjnore
10. Nikos Kazantzakis: Tundimi i fundit
11. Jorge Luis Borges: Aleph
12. Voltaire: Kandidi
13. Hermann Hesse: Ujku i stepës
14. Mario Vargas Llosa: Pesë qoshet
15. Juan Rulfo: Pedro Paramo
16. Jean-Paul Sartre: Muri
17. Charles Baudelaire: Lulet e së keqes
18. Orhan Pamuk: Unë jam e kuqja
19. Isaac Bashevis Singer: Shosha
20. N. V. Gogol: Shpirtra të vdekur
21. L. Tolstoj: Atë Sergi
22. F. M. Dostojevski: Idioti
23. Gustave Flaubert: Zonja Bovari
24. Joseph Conrad: Zemra e errësirës
25. Franz Kafka: Procesi
26. G. G. Marquez: Njëqind vjet vetmi
27. J. D. Salinger: Rojë në thekërishten buzë greminës (anglisht: The Catcher in the Rye)
28. Kurt Vonnegut: Thertorja pesë
29. José Saramago: Ungjilli sipas Jezu Krishtit
30. Ernesto Sabato: Tuneli
31. Victor Hugo: Katedralja e Parisit
32. Denis Diderot: Nipi i Ramoit
33. Ariel Dorfman: Vdekja dhe vasha
34. Herman Melville: Kopisti Bartëlby (origjinal: Bartleby, the Scrivener)
35. F. Scott Fitzgerald: Getsbi i madh
36. John M. Coetzee: I ngadalti
37. Elie Wiesel: Natë
38. Albert Camus: I huaji
39. Vladimir Nabokov: Lolita
40. Doris Lessing: Fëmija i pestë
41. Mihail Bulgakov: Mjeshtri dhe Margarita
42. Yasunari Kawabata: Bukuroshet e fjetura
43. Yukio Mishima: Kinkakuxhi
44. John Steinback: Njerëzit dhe minjtë
45. Thomas Mann: Tonio Kröger
46. Marguerite Duras: Dashnori
47. J. M. G. Le Clezio: Afrikani
48. Shakespeare: Hamleti
49. Cervantes: Don Kishoti
50. Goethe: Fausti

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.