6 sinjalet e trupit të cilat s’ nevojitet t’i injoroni asnjëherë

loading...


Angazhimet e përditshme dhe
shqetësimet e shpeshta janë të tilla që të humbasin mendjen edhe në rastet kur
bëhet fjalë për shëndetin. dhimbjet e përsëritura të kokës anashkalohen duke
pirë nga një paracetamol dhe dhimbjet e mesit i atribuohen ndryshimit të
temperaturës. Ndoshta të paktë janë njerëzit që e kuptojnë nevojën urgjente për
të shkuar tek mjeku Me kusht që keni dhembje në kraharor, dobësi, marramendje
apo humbje të shikimit.

Kur vjen puna tek
simptomat, s’ është aq e lehtë të dallosh Me kusht që bëhet fjalë për progresin
normal të plakjes apo një sëmundjeje që mund të jetë serioze. Duke nënvizuar
rëndësinë e të dëgjuarit të trupit, ju sjellim më poshtë 6 simptoma që s’ duhen
injoruar plotësisht.

Rënia E papritur Në Peshë
Me kusht që vëreni që po humbisni peshë krejt papritur edhe Me kusht që s’ jeni duke u
përpjekur për këtë gjë, atëherë natyrshëm nevojitet t’iu lindë dyshimi. Me kalimin
e viteve, njeriu shton në peshë. Për pasojë, rënia e pashpjegueshme në peshë
mund të tregojë një problem serioz. Kanceri për shembull, është një sëmundje që
manifestohet me rënien në peshë. E njëjta gjë vlen edhe për tiroiden, SIDËN apo
hepatitin C.

Nishanet Që Ndryshojnë Ngjyrë
Një nishan që ndryshon ngjyrë, formë apo madhësi s’ nevojitet injoruar asnjëherë.
asnjëherë! Secili prej nesh nevojitet të kontrollojë gjendjen e lëkurës nga koka
tek këmbët një herë në vit. Kanceri i lëkurës është shumë i përhapur dhe
njerëzit shpesh ‘flenë mbi dafina’ pavarësisht nishaneve.

Gjumi I Tepërt
Me kusht që flini më shumë se 9 orë në ditë, atëherë mund të jeni të prekur nga
depresioni, inflamacioni kronik apo skleroza e shumëfishtë. Me kusht që ndiheni
gjithmonë të lodhur, flini gjatë ditës dhe mbipeshë, atëherë gjumi i tepërt
tregon praninë e narkolepsisë. Narkolepsia është një çrregullim i sistemit
nervor qendror që shoqërohet edhe me haluçinacione.

Kolla E Vazhdueshme
Me kusht që kolla zgjat më shumë se dy muaj, atëherë nevojitet të kuptoni se ka diçka që
s’ shkon në organizëm. Mund të jeni prekur nga azma apo nga një sëmundje e
refluksit acidik.

dhimbjet Abdominale Në Pjesën E Poshtme
Të Anës Së Djathtë

Me kusht që këto dhembje zgjasin për ditë të tëra apo janë shumë të forta atëherë
nevojitet të shkoni tek mjeku. Këto dhembje mund të tregojnë probleme me apendisitin
që sigurisht s’ nevojitet injoruar në asnjë moment.

dhimbjet Kronike
dhimbjet që zgjasin mbi 12 javë konsiderohen kronike dhe vetëm mjeku mund të
përcaktojë shkakun e saj. s’ është normale që të të dhëmbë trupi çdo ditë,
prandaj nevojitet të shkoni tek mjeku. Trupi di të flasë, mirë, qartë dhe shkoqur.
Të takon ty ta dëgjosh dhe të jesh i vëmendshëm./AgroWeb

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *