917 pacientë të hospitalizuar për COVID-19, 734 prej tyre në oksigjeno-terapi


Në klinikat COVID të -së dhe në spitalet e përgjithshme sipas raportit të punës për datën 7 prill 2021, janë duke u trajtuar 917 pacientë.

Në njoftim thuhet se 757 raste janë të konfirmuara me Sars-Cov-2, 61 pacientë janë të dyshuar, në pritje të rezultateve, 36 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore 734 janë nën asistim të oksigjeno-terapisë.

janë të shtrirë 374 pacientë:

329 të konfirmuar me Sars Cov-2

15 në gjendje të rënduar

319 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive, 115 pacientë

Klinika Infektive II ( Sportive), 85 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno), 59 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 79 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 5 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 12 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 19 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 543 pacientë:

428- të konfirmuar pozitivë

21- në gjendje të rënduar shëndetësore

415- me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

i Prizrenit, 112 pacientë

, 87 pacientë

, 90 pacientë

, 110 pacientë

i Ferizajt, 67 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 48 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 29 pacientë

Postime të ngjashme