Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023

Kuriozitete

Pyetje dhe Përgjigje
Pse duhet të bëni kontrolle të rregullta te mjeku?

18

Feb 23

Rumania heton mjekët e dyshuar për ripërdorimin e implanteve nga pacientët e vdekur

Prokurorët rumunë thanë të shtunën se kanë hapur një hetim penal ndaj pesë mjekëve të dyshuar për ripërdorimin e qindra...
Read More
Pse duhet të bëni kontrolle të rregullta te mjeku?

18

Feb 23

Ja çka po planifikon Shqipëria për studentët e rinj në mjekësi

Shqipërisë po i largohen çdo ditë jo vetëm mjekë të rinj , por mjekë të mirëpërgatitur duke lënë bosh specialitete...
Read More
Pse duhet të bëni kontrolle të rregullta te mjeku?

18

Feb 23

Ja çka po përgatit Shqipëria për t’i mbajtur mjekët në Shqipëri

Për të mbajtur mjekët në Shqipëri  po përgatitet një strategji ku parashikohet jo vetëm rritje page por edhe kredi të...
Read More
Pse duhet të bëni kontrolle të rregullta te mjeku?

18

Feb 23

Ja sa shpenzon në vit Shqipëria për të përgatitur një mjek

Shteti shqiptar shpenzon afërsisht 3 mijë dollarë në vit për të përgatitur një mjek të cilën në fund e marrin...
Read More
Mjekët

18

Feb 23

Ja sa mjekë kanë ikur nga Shqipëria që nga viti 2016

Shqipërisë po i largohen çdo ditë jo vetëm mjekë të rinj , por mjekë të mirëpërgatitur duke lënë bosh specialitete...
Read More
Oda e Mjekëve të Kosovës

18

Feb 23

A do t’i drejtohen mjekët Avokatit të Popullit lidhur me Ligjin për Paga, flet Sejdiu

Oda e Mjekëve të Kosovës (OMK) nuk e ka ndërmend të dorëzojë ankesë te Avokati i Popullit sa i përket...
Read More
F4AF91BC D500 4B99 91B5 255F3C4A6E76

17

Feb 23

Krasniqi takon mjekun e UÇK-së: Ka qenë absolutisht krenaria e jetës time

Kryetari i PDK-së, Memli Krasniqi, është takuar me mjekun e UÇK-së, Fadil Beka. Ai ka thënë se shërbimi si mjek...
Read More
Avokati i Popullit

16

Feb 23

Çka ndodhë nëse Ligji përfundon në Kushtetuese?

  Nga Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) thonë se e kanë proceduar Ligjin e Pagave te Avokati i Popullit...
Read More
Avokati i Popullit

16

Feb 23

Ja sa ankesa shkojnë te Avokati i Popullit për Ligjin për Pagat

Me vlerën e koeficientit që u caktua nga Qeveria, të pakënaqur kanë dalë shumë kategori, e që më pas, i...
Read More
F4AF91BC D500 4B99 91B5 255F3C4A6E76

16

Feb 23

Krasniqi: Mjekët e luftës zënë një vend të shenjtë në përpjekjet e popullit tonë për liri

Lideri i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi njoftoi se gjatë kësaj të enjte ka vizituar spitalin e parë ushtarak...
Read More
SIDA AIDS

Çka është Sida (AIDS) ? – Historiati, Shenjat, Simptomat, Etiologjia, Epidemiologjia, Patogjeneza, Pasqyra klinike, Diagnoza, Parandalimi,Trajtimi

Çka është Sida (AIDS) ? SIDA (AIDS)   Definicioni i Sidës: Akronimi, për Sindromën e mungesës së fituar të imunitetit (AIDS-acquired imune de- ficiency syndrome) paraqet sëmundje infektive retrovirale, e…

shtatezania

Gjatë shtatzënisë, me rekomandim të mjekut, kam marrë shumë utrogestan dhe magnezium. Tash jam afër terminit të lindjes, por kam dëgjuar se pasi që kam marrë utrogestan për një kohë të gjatë, mund të mos qelet qafa e mitrës dhe duhet të lind patjetër me operacion. A është kjo e vërtetë?

#PYETJE: Gjatë shtatzënisë, me rekomandim të mjekut, kam marrë shumë utrogestan dhe magnezium. Tash jam afër terminit të lindjes, por kam dëgjuar se pasi që kam marrë utrogestan për një…

Hemoglobina , Struktura e Hemoglobinës

Çka është Hemoglobina? Roli dhe funksioni i saj

Çka është Hemoglobina? Roli dhe funksioni i saj Hemoglobina është një substancë me ngjyrë të kuqërremtë e cila përmban sasi të hekurit, dhe gjendet tek rruzat e kuqe të gjakut…