Shëndeti
Sat. Mar 25th, 2023

Kuriozitete

Pyetje dhe Përgjigje
Pse duhet të bëni kontrolle të rregullta te mjeku?

14

Feb 23

Ja sa mjekë u larguan nga Kosova vetëm në muajin janar të këtij viti

Vetëm nga muaji janar i këtij vitit, 32 mjekë kanë lënë institucionet shëndetësore, 24 në muajin janar dhe 8 në...
Read More
72B9E7CC 8D49 4FDA B04E 1CE269B81B14

14

Feb 23

Vitia: Përveç ikjes nga Kosova, mjekët po kalojnë nga sektori publik në privat, po kanë oferta joshëse

Ministri i Shëndetësisë Arben Vitia, po raporton në Komision ku është pyetur edhe lidhur me ikjen e mjekëve nga Kosova....
Read More
C9904638 8226 4B92 9584 86632542B4CB

13

Feb 23

Protesta të mëdha në Spanjë, punonjësit shëndetësorë derdhen rrugëve të Madridit

Qindra mijëra vërshuan në rrugët e Madridit për të protestuar ndaj asaj që ata e shohin si një shtytje nga...
Read More
Kolli

13

Feb 23

Mjekët apelojnë për kujdes nga gripi i stinës

Virozat e stinës përfshijnë edhe komunën e Prizrenit.Mjekët apelojnë për kujdes të shtuar. Rastet më të lehta mund të trajtohen...
Read More
1 3 4 5
SIDA AIDS

Çka është Sida (AIDS) ? – Historiati, Shenjat, Simptomat, Etiologjia, Epidemiologjia, Patogjeneza, Pasqyra klinike, Diagnoza, Parandalimi,Trajtimi

Çka është Sida (AIDS) ? SIDA (AIDS)   Definicioni i Sidës: Akronimi, për Sindromën e mungesës së fituar të imunitetit (AIDS-acquired imune de- ficiency syndrome) paraqet sëmundje infektive retrovirale, e…

shtatezania

Gjatë shtatzënisë, me rekomandim të mjekut, kam marrë shumë utrogestan dhe magnezium. Tash jam afër terminit të lindjes, por kam dëgjuar se pasi që kam marrë utrogestan për një kohë të gjatë, mund të mos qelet qafa e mitrës dhe duhet të lind patjetër me operacion. A është kjo e vërtetë?

#PYETJE: Gjatë shtatzënisë, me rekomandim të mjekut, kam marrë shumë utrogestan dhe magnezium. Tash jam afër terminit të lindjes, por kam dëgjuar se pasi që kam marrë utrogestan për një…

Hemoglobina , Struktura e Hemoglobinës

Çka është Hemoglobina? Roli dhe funksioni i saj

Çka është Hemoglobina? Roli dhe funksioni i saj Hemoglobina është një substancë me ngjyrë të kuqërremtë e cila përmban sasi të hekurit, dhe gjendet tek rruzat e kuqe të gjakut…