© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Bebja , Foshnja , Bebe

A defekon bebja brenda në mitrën e nënës?

Kur bëhet fjalë për jashtëqitjet e bebes, situata është shumë më ndryshe se sa kur bëhet fjalë për urinimin!

E kemi thënë se është normale që bebja të urinojë brenda në mitrën e nënës dhe se kjo mënyra kryesore e prodhimit të lëngut amnial.

Në zorrët e bebes ka përzierje të qelizave të zorrëve, qeliza të shkatërruara të gjakut, bilë etj. Kjo përmbajtje në zorrët e bebes quhet mekonium dhe nëse shtatzënia rrjedh mbarë e mirë mekoniumi nuk duhet të lirohet deri sa bebja është brenda në mitrën e nënës.

Mekoniumi zakonisht lirohet nga zorrët e të posalindurit disa orë ose ditë pas lindjes.

Ndonjëherë, nëse procesi i lindjes është i vështirë, bebja mund të defekojë brenda në mitër.

Kjo iu ndodh rreth 13% të bebeve dhe në 95% të rasteve ato bebe nuk do të kenë ndonjë problem, por në 5% të rasteve, bebet këtë mekonium e aspirojnë në mushkëri dhe zhvillohet i ashtuquajturi sindromi i aspirimit të mekoniumit (meconium aspiration syndrome MAS). Ky sindrom është komplikim shumë serioz që mund ta rrezikojë edhe jetën e bebes.

☎️ 045 725 725
☎️ 049 66 77 22 (ky numër edhe viber)
📍 Ulpiana D9, Prishtinë

POLIKLINIKA “DR.MEMLI” – SË PARI SHËNDETI!

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.