Shëndeti
Fri. Mar 31st, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Shtatzënë , Vjellja Shtatzënia

A e dëmton beben stresi që ka shtatzëna?

Sot, është gati e pamundur të jetohet pa stres: të acarohen nervat sapo e hap televizorin, nervozohesh kur je në komunikacion, ndonjëherë në vendin e punës “të vlon truri” dhe shumë e shumë situata tjera.

Por, a është ky stres i dëmshëm për beben nëse jeni shtatzënë?

Stresi i nivelit mesatar në fakt ka veprim të dobishëm për frytin, sepse e tonifikon sistemin nervor të frytit dhe e shpejton zhvillimin e trurit.

Shtatzënat të cilat kanë pasur stres të moderuar do të lindin fëmijë truri i të cilëve do të punojë më shpejt se sa truri i fëmijëve të lindur nga gratë të cilat gjatë shtatzënisë nuk kanë pasur stres.

Poliklinika “Dr. Memli”
📍 Ulpiana D9, Prishtinë
☎️045 725 725 ose
☎️049 66 77 22 (ky numër edhe viber)

You cannot copy content of this page