Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Sado që mund të jetë i shëndetshëm dhe i shijshëm, të ngrënit djathë mund të shkaktojë varësi te ne.

Proteinat e qumështit që përmban djathi si produkti i tij, veprojnë si një lloj opiumi i lehtë në organizmin tonë.

Pjesëza të proteinave të djathit me emrin kasomorfina bashkohen në të njëjtit receptorë të trurit sikurse heroina dhe narkotikët e tjerë.

Natyrisht, efektiv i djathit në organizëm është shumë herë më i mirë se drogat e lartpërmendura, por efekti i varësisë arrihet edhe prej tij.

[ad_2]

You cannot copy content of this page