© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
limoni1

A e kurojnë kancerin limoni dhe lëngu i limonit?

Ekziston një mit popullor rreth aftësisë së limonit dhe lëngut të limonit për të kuruar kancerin që po bën xhiron e internetit. Miti është kaq i popullarizuar edhe Snopes.com u përgjigj, duke deklaruar se mesazhi i emailit është një përzierje e informacionit të vërtetë dhe të rremë përcjell Gazeta Shëndeti.

Ka disa të vërteta të përfshira në krijimin e këtij miti, bazuar në disa studime të fundit. Këto studime tregojnë se agrumet, duke përfshirë limonët, përmbajnë komponime që mund të jenë të dobishme në parandalimin ose luftimin e disa llojeve të kancerit.

Megjithatë, miti ekzagjeron ndjeshëm potencialin e limonit dhe lëngut të limonit si një ilaç kundër kancerit.

Komponimet e dobishme në lëngun e limonit kanë treguar premtime në studimet e fundit, por nivelet e gjetura në ushqime mund të rrisin vetëm aftësinë e trupit për të luftuar kancerin. Në fund të fundit, nuk ka asnjë zëvendësim të provuar shkencor për terapinë me rrezatim ose kimioterapinë.

Nëse jeni diagnostikuar me ndonjë lloj kanceri, “duhet të vazhdoni të hani një dietë të shëndetshme”, thotë Michelle Morgan, dietologe klinike. Mos u përfshini me dietat e modës ose pretendimet për ushqimin “anti-kancer”. Ndiqni rekomandimet e trajtimit nga ekipi juaj i trajtimit të kancerit. Dhe nëse jeni pa kancer, atëherë ngrënia e ushqimeve të shëndetshme mund t’ju ndihmojë të zvogëloni shanset për t’u prekur nga disa lloje të kancerit në të ardhmen./Gazeta Shëndeti

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.