Wed. Dec 1st, 2021
Pyetje dhe Përgjigje

A është sindromi i vezoreve policistike vetëm një çrregullim i vezoreve, apo problem endokrinologjik ?

Jo! PCOS edhepse quhet sindromi i vezoreve policistike është çrregullim endokrin dhe metabolik dhe vezoret janë vetëm një nga organet që preken.

Duket çuditshëm, por në fakt jo të gjitha gratë që kanë vezore policistike i plotësojnë kriteret për ta vënë diagnozën PCOS.

Cistat nuk janë shkak i PCOS, por janë shenjë ultrasonografike e këtij çrregullimi.

Ato (cistat) janë krejtësisht të parrezikshme, por kontribojnë në disbalancin hormonal./Dr.Rreze – Endokrinologe / Gazeta Shëndeti

Pyetje dhe Përgjigje