© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

A është vjellja simptomë apo shenjë e infeksionit me parazitë ?

Po, në disa raste, vjellja mund të jetë një simptomë e infeksionit me parazitë, por kjo nuk është një simptomë e përgjithshme për të gjitha llojet e parazitëve. Infeksionet me parazitë mund të shkaktojnë një gamë të gjerë simptomash, të tilla si dhimbje barku, diarre, lodhje dhe humbje peshe.

Vjellja mund të ndodhë nëse parazitët që jetojnë në traktin gastrointestinal të fëmijës shkaktojnë inflamacion dhe irritim të zorrëve, duke shkaktuar vjelljen si përgjigje në trup. Në raste të rënda, vjellja mund të çojë në dehidratim dhe kërkon kujdes mjekësor menjëherë.

Në përgjithësi, nëse fëmija juaj ka simptoma të infeksionit me parazitë, konsultoheni me mjekun tuaj për diagnozë dhe trajtim të duhur.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.