Sun. May 22nd, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

A i formojnë bakteret gurët në veshka ?

Studimet e fundit kanë sugjeruar se gurët me bazë kalciumi mund të kenë gjithashtu një origjinë infektive.

Nanobakteret, bakteret e vogla ndërqelizore që gjenden në gurët e veshkave të njeriut, janë të afta të formojnë një guaskë fosfati kalciumi dhe kështu mund të shërbejnë si qendra kristalizimi për formimin e gurëve renale.