© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
6F305C8D 299F 4A74 9509 D1F9284B045E

Nuk është e vërtetë që diabetologët janë “specie në zhdukje”. Sëmundja e diabetit është një problem global shëndetësor dhe numri i pacientëve me diabet pritet të rritet në të ardhmen. Kjo do të thotë se kërkesa për diagnostikim, trajtim dhe menaxhim të diabetit do të rritet, duke bërë që roli i diabetologëve të jetë më i rëndësishëm se kurrë më parë.

Diabetologët janë specialistë në menaxhimin e diabetit dhe në parandalimin e komplikacioneve të mundshme të kësaj sëmundje. Ata kanë njohuri të thellë në aspektet klinike dhe terapeutike të diabetit dhe ofrojnë kujdes shëndetësor të personalizuar për pacientët e tyre.

Përveç kësaj, diabetologët punojnë ngushtë me mjekë të specializuar në fusha të tjera, si kardiologë, nefrologë dhe oftalmologë, për të siguruar që pacientët me diabet të kenë një kujdes të integruar dhe të koordinuar.

Pra, diabetologët nuk janë “specie në zhdukje”. Ata kanë një rol të rëndësishëm në menaxhimin e diabetit dhe në përmirësimin e shëndetit të pacientëve me këtë sëmundje.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.