Thu. Jul 7th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

A ka shërim diabeti?

Me gjithë këto hulumtime që bëhen mbi diabetin dhe përparimet në trajtimin e tij, është e logjikshme të mendosh se dikush me siguri ka gjetur një kurë të diabetit deri tani.

Por realiteti është se nuk ka shërim për diabetin – as diabetin tip 1, as diabetin tip 2 (megjithëse ndryshimet në stilin e jetës mund të arrijnë përmirësim të diabetit tip 2 në disa raste).

Edhe pse nuk ka shërim të diabetit, diabeti mund të trajtohet dhe kontrollohet, dhe disa njerëz mund të kalojnë në remision.

Për të menaxhuar me efektshmëri diabetin, duhet të bëni disa ndryshime në mënyrën e të jetuarit.

Konsultohuni me mjekun se çfarë duhet të bëni që ta mbani diabetin në kontroll.

Po bëhen përpjekje për implantimin e qelizave si dhe transplantimin e pankreasit. Kjo do të ndihmonte në rikthimin e kontrollit të sheqerit në gjak.

Por, sikurse në çdo rast tjetër kur bëhet një transplant, pacienti do të duhet të marrë ilaçe për pjesën tjetër të jetës së tij për të ndihmuar trupin e tyre të pranojë pankreasin e tyre të ri.

☎️ 045 725 725
☎️ 049 667722 (ky numër edhe viber)
📍 Ulpiana D9, Prishtinë

Leave a Reply

You cannot copy content of this page