Hën. Jan 24th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

A mund të jenë femrat kirurge?

Gratë përbëjnë vetëm 23 për qind të kirurgëve që praktikojnë Kirurgjinë.

Një studim i vitit 2018 në Gazetën e Shoqatës Mjekësore Amerikane anketoi gratë që ishin shtatzëna gjatë specializimit në Kirurgji dhe zbuloi se 39 për qind menduan ta braktisnin dhe gati 30 për qind do t’i këshillonin studentet femra të mjekësisë që të ndiqnin një karrierë tjetër dhe jo Kirurgjinë.

Burimi:Nytimes