Wed. Dec 1st, 2021
Shenjat që tregojnë se keni mungesë të vitaminës C

A mund të merret vitamina C gjatë shtatzënisë?

Po! Mos merrni më shumë se 500 mg në ditë.

Nëse e teproni, mund ta iritoni lukthin, por ka studime (jo të mjaftueshme) se vitamina C me tepricë mund ta rrisë rrezikun për lindje të parakohshme shkruan Poliklinika Dr.Memli përcjell Gazeta Shëndeti.

Burimi më i mirë i vitaminave janë frutat dhe perimet. Vitaminë C ka portokalli, kivi, dredhëza.

Nëse merrni suplemente me vitamina për shtatzëni, atëherë edhe aty ka vitaminë C, prandaj s’ka nevojë të merrni shtesë.

Vitamina C