Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

A mund të shkoni në det me fëmijën që e ka kaluar lijën e ujit?

Nëse nuk ka pasur ndonjë komplikim, mund të shkoni në det nëse kanë kaluar 2 javë nga fillimi i sëmundjes, por duhet të keni kujdes:

1️⃣ Mos e leni fëmijën që të qëndrojë në diell

2️⃣ Duhet shpërlarë trupi sa herë që fëmija del nga deti dhe në mbrëmje para gjumit (që të shmanget iritimi dhe infeksioni i ndryshimeve të lëkurës për shkak të lijës).

3️⃣ Duhet të shmanget kontakti me të sëmurë (sepse imuniteti i fëmijës është i dobësuar).

Leave a Reply

You cannot copy content of this page