Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

A paraqet rektoskopia rreziqe ose efekte të padëshiruara?

Rektoskopia paraqet pak rreziqe. Vetë ekzaminimi mund të jetë i parehatshëm, por zakonisht nuk është i dhimbshëm. Gjithsesi, dhimbja është e mundur në rastet me ndryshime patologjike, pra me sëmundje të rektumit.

 

Në raste të rralla mund të ndodhin dëmtime të mukozës së rektumit ose gjakderdhje, kryesisht gjatë ose pas ndërhyrjeve të vogla kirurgjikale.

You cannot copy content of this page