© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Çokolada e zezë

A përmban antioksidantë çokollata e zezë ?

“Çokollata është e mbushur me një larmi flavonoidesh; një katror çokollatë e zezë siguron afërsisht 140 miligramë flavonoide ”, thotë Gellman.

“Këto antioksidantë flavonoidë janë treguar të kenë një efekt pozitiv në rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare. Për shembull, hulumtimi ka treguar se këto flavonoide janë mbrojtëse kundër dëmtimit të rreshtimit të arterieve. Ata gjithashtu punojnë në një mënyrë të ngjashme me një dozë të ulët të aspirinës për të parandaluar mbledhjen e trombociteve të gjakut dhe formimin e mpiksjeve të gjakut, të cilat mund të çojnë në sulm në zemër ose goditje në tru ”.

Për më shumë flavonoide për pjesën tuaj të kalorive, Gellman rekomandon të zgjidhni çokollatë të errët gjysmë të ëmbël me cilësi të lartë me përmbajtjen më të lartë të kakaos që i përshtatet qiellzës suaj. “Unë rekomandoj 70-85 për qind kakao, por sa më e lartë përqindja, aq më e hidhur mund të ketë shije.”

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.