© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Duhani nuk është një faktor direkt që shkakton hernien inguinale. Megjithatë, duhani mund të ndikojë në shëndetin e trupit në përgjithësi dhe të rrisë rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve të ndryshme, përfshirë hernien inguinale.

Studimet kanë treguar se duhani mund të rrisë presionin në brendinë e barkut dhe të shkaktojë probleme me zorrët. Kjo mund të çojë në rritjen e rrezikut të zhvillimit të hernies inguinale, së bashku me faktorë të tjerë të rrezikut si mosha, trashëgimia, shtimi i peshës dhe aktiviteti fizik i rëndë.

Për këto arsye, është e rëndësishme që personat që kanë një rrezik të lartë për zhvillimin e hernies inguinale të shmangin duhanin dhe të mbajnë një stil jete të shëndetshëm, duke përfshirë ushtrimin rregullt dhe një dietë të balancuar.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.