© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Fasule, Fasulja

A shkakton fasulja kancer dhe sëmundje kronike degjenerative ?

Popullatat me konsum të lartë të bishtajoreve (bizele, fasule, thjerrëza) kanë një rrezik të ulët të kancerit dhe sëmundjeve kronike degjenerative.

Fasulet e zakonshme (Phaseolus vulgaris L.) njihen si një burim i pasur dhe i besueshëm i komponimeve të patretura si fibra, fenolikë, peptide dhe fitokemikale që shoqërohen me përfitime shëndetësore.

Burimi

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.