Mbarëvajtja e të gjithë organizmit është çelësi i një jete të gjatë.

E për ta arritur këtë një stil jetese i shëndetshëm është gjithnjë i nevojshëm.

Filloni nga ushqimi, ajo çfarë konsumoni çdo ditë është më e rëndësishme nga sa mund të duket në moment.

Çdo ushqim, gatim apo pije jep efektet e veta në organizëm, qofshin këto pozitive apo negative.

Në këtë përfundim kanë dalë edhe mjekët në një studim të fundit të cilit i referohet AgroWeb.org.

Sipas tyre një nga pijet më popullore në botë kafja shkakton dhimbje koke dhe migrenë apo hemicrani.

Si Ndikon Kafeina Tek migrena apo hemicrania

migrena apo hemicrania është një sëmundje kronike që shkakton dhimbje të vazhdueshme koke.

Ajo mund të shfaqet pa pritur në çdo fazë të jetës.

Megjithëse shpesh herë shkaqet s’ janë në dorën e personave që vuajnë nga kjo sëmundje, stili i jetesës mund të jetë favorizues ose jo.

Ka një diskutim të gjatë dhe të njohur mbi konsumimin e kafeinës dhe dhimbjen e vazhdueshme të kokës.

Një studim i Universitetit të Harvardit të cilit i referohet AgroWeb.org, hedh dritë mbi disa të dhëna në lidhje me sëmundjen e migrenës apo hemicranisë.

specialistët mblodhën të dhëna nga përafërsisht 100 persona, të cilëve iu duhej të shënonin sasinë e saktë të konsumimit të kafes në ditë.

Këtu u përfshinë edhe pije të tjera me përmbajtje të lartë kafeine siç janë çajrat e fortë, si çaji i zi apo pijet me gaz.

Të gjithë pjesëmarrësit në studim kishin shenja të kësaj sëmundje kronike dhe dhimbje koke të vazhdueshme.

Rezultatet treguan se gjatë konsumimit të këtyre ushqimeve specifike, dhimbja e kokës ndër këta persona bëhej më intensive dhe e shpeshtë.

Sa Është Doza Ditore që duhet të Konsumoni

specialistët rekomandojnë që Me kusht që vuani nga migrena apo hemicrania të mos konsumoni më shumë se tre filxhanë kafe në ditë.

Sasia e kafeinës është e ndryshme në pije të ndryshme, por s’ duhet të kaloni 180 mg në ditë.

Me kusht që konsumoni tre kafe ekspres në ditë kujdesuni që të mos konsumoni pije të tjera që kanë përmbajtje kafeine.

Evitoni konsumimin e kafes gjatë krizave të dhembjes së kokës.

Pasi jo vetëm që s’ do t’jua pushojë, por do të japë pasoja edhe të nesërmen.

Me kusht që jeni konsumues të rregullt të kafes dhe s’ hiqni dot dorë nga kjo pije sigurohuni që të qëndroni në sasitë e paracaktuara nga mjekët./AgroWeb.org


okitask