© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Varikocela është një prej faktorëve të mundshëm që ndikojnë në rritjen e mundësisë së sterilitetit te burrat. Kjo është sepse zgjerimi i venave të testikujve që ndodh me varikocelën mund të ndikojë në funksionin e testikujve dhe në prodhimin e spermas.

Varikocela mund të ndikojë në fertilitet në disa mënyra të ndryshme. Së pari, mund të ndikojë në prodhimin e spermës, duke reduktuar numrin dhe cilësinë e spermatozoidit. Së dyti, varikocela mund të ndikojë në funksionin e testikujve duke reduktuar prodhimin e hormoneve mashkullore që përkrahin prodhimin e spermatozoideve.

Megjithatë, jo të gjithë burrat me varikocelë do të kenë probleme të tilla dhe nuk është e qartë se sa shumë ndikon varikocela në sterilitet.

Nëse një burrë ka varikocelë dhe ka probleme me fertilizimin, trajtimi i varikocelës mund të ndihmojë në rritjen e mundësisë së shtatzënisë.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.