Thu. Jul 7th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Aktiviteti fizik është një mjet i shkëlqyeshëm për të qëndruar i shëndetshëm dhe për ta përmirësuar atë.

Ai ndihmon për të mbajtur disponimin të lartë dhe shpesh çon në krijimin e marrëdhënieve të reja njerëzore, andaj është një mjet i vlefshëm për stimulimin e trupit dhe trurit, duke ngadalësuar kështu plakjen fizike dhe mendore.

Ekzistenca e një lidhjeje të ngushtë midis mirëqenies së organizmit dhe asaj të trurit është konfirmuar kohët e fundit nga një studim i botuar në revistën ”Gerontology”, i kryer nga një grup studiuesish nga “King’s College” në Londër.

woman walking in nature

Studimi monitoroi në disa raste dhe për dhjetë vjet rresht, shëndetin fizik dhe mendor të 324 çifteve binjakësh, duke filluar nga mosha nga 43 në 73 vjeç, shkruan KP. specialistët vlerësuan shpejtësinë e plakjes në lidhje me forcën dhe fuqinë muskulore të këmbëve të secilit subjekt.

aac41296b955def69895c303dacb2fd6 scaled

Nga monitorimi doli se, gjatë dhjetë viteve, ata që kishin formë më të mirë fizike dhe forcë muskulore në gjymtyrët e poshtme që nga fillimi i studimit gjithashtu kishin një plakje më të përmbajtur të trurit. Ushtrimet e vazhdueshme dhe të rregullta mund të jetë mënyra më e lehtë për të jetuar më mirë dhe më gjatë.

[ad_2]

You cannot copy content of this page