Sun. May 22nd, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Një studim i fundit zbulon se alergjia e qumështit prek mbi gjysmën e 1 vjeçarëve në botë dhe përbënë 40% të alergjive ushqimore për fëmijët nga një deri dy vjeç.

“Publiku i përgjithshëm duhet të jetë më i vetëdijshëm për alergjitë e qumështit. Ata mendojnë se kjo gjë s’ është serioze”, tha Dr Ruchi Gupta, profesor i pediatrisë në Shkollën Northwestern të Mjekësisë në Çikago.

Në një hulumtim kombëtar prej rreth 52 mijë familjeve amerikane ku u përfshinë më shumë se 38 mijë familje me fëmijë, studiuesit zbuluan se gati 2% e fëmijëve raportojnë simptoma të qëndrueshme të alergjisë ndaj qumështit IgE.

Simptomat e kësaj alergjie janë shtrëngimi i fytit dhe vështërsi në frymëmarrje.

milk 1496935578548 9710942 ver1.0

[ad_2]