© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
0732E4C2 B765 4255 A85C 1AE8B711FB87

Anesteziologu i parë në botë ishte Crawford Long, një kirurg amerikan që ka praktikuar në fillim të shekullit të 19-të.

Long ishte i pari që përdori eterin si anestezik në një operacion që kreu mbi një pacient në vitin 1842. Për shkak të rezultateve të suksesshme të kësaj procedure, ai vazhdoi të përdorë eterin në operacionet e mëtejshme dhe u bë një avokat i ndryshimeve në praktikat kirurgjikale. Ky moment shënoi fillimin e një epoke të re në mjekësi dhe ndikoi në mënyrë të rëndësishme në zhvillimin e fushës së anestezisë.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.