Angli, zhvillohet festivali i parë me distancim social |Revista Monitor

loading...

Të mos heqësh dorë nga muzika në kohërat e COVID-19. Në Mbretërinë e Bashkuar, ku masat parandaluese janë ende në fuqi dhe ministri i Transporteve, Grant Shapps, vijon kufizimet me vendet me rrezik më të lartë – u zhvillua festivali i parë me distancim social. Po, me të vërtetë!

Në Newcastle, në Virgin Money Unity Arena, rreth 2500 persona morën pjesë në koncertin e këngëtarit premtues Sam Fender, autor i Hypersonic Missiles dhe fitues i Critics’ Choice Award në Brit Awards të vitit 2018

Hapësira u projektua me një parkim të organizuar dhe një sistem radhësh për të pritur, i cili respektonte distancimin social, një skenë gjigante dhe 500 platforma të ngritura (në të cilat mund të qëndronin maksimumi 5 persona), të vendosura në kënde të ndryshme në varësi të largësisë nga radha e parë.

Dukej një sfidë e pamundur për t’u arritur, por eventi ia doli mbanë të mbajë premtimet dhe shqetësimet paraprake: një totem me dezinfektues dhe mundësia për të porositur pijet nëpërmjet një aplikacioni.

Steve Davis, nga SSD Concerts, tha për BBC News se “është një hapësirë prej 45 mijë metra katrorë, ekuivalente me më shumë se 6 fusha futbolli, gjë që është çmenduri.