Thu. Jun 30th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Shkruan: Albina Hyseni

Ankthet dhe mënyra e të ndjehurit qetë

Për të kapërcyer ndjenjën e ankthit, së pari duhet të pranoni që po hyni në modalitetin e panikut. Pranimi është një teknikë e provuar për lehtësimin e ankthit pasi duke pranuar se jeni në ankth, ju pranoni që mendja juaj ndoshta po luan truket për ju. Të kuptuarit se si funksionon truri juaj gjatë sulmit të panikut është i rëndësishëm, aq më tepër pasi që ju ndihmon të gjeni mënyra për të kontrolluar situatën.

Fatkeqësisht, shumica e njerëzve i nënshtrohen ankthit duke u përqëndruar shumë në simptoma. Për të vendosur një luftë kundër sulmeve të panikut, do t’ju duhet të krijoni mënyra për të shpërqendruar trurin tuaj nga të menduarit për një sulm. Mënyra më e mirë për të adresuar një situatë të tillë është ndryshimi i aktiviteteve, preferohet të kaloni në më shumë aktivitete fizike.

Relaksimi është pa dyshim ndër metodat më efektive kur bëhet fjalë për lehtësimin e ankthit. Nëse luftoni me ankth, këshillohet të bëni një listë të gjërave që doni të bëni. Mund të  dëgjoni  muzikë, apo edhe duke vizatuar. Gabimi më i madh i bërë nga njerëzit në prag të një sulmi paniku është dështimi për të larguar përqendrimin e trurit nga ankthi i afërt. Për të qenë të suksesshëm në parandalimin e ankthit për tu bërë më mirë nga ju, është thelbësore të zhvilloni zakone pozitive që mund të largojnë mendjen tuaj nga situata stresuese ose e presionit të lartë.

Albina Hyseni

Leave a Reply

You cannot copy content of this page